Klimaatbeleid

Dienstenbeleid

 1. Wanneer mogelijk zal Uppies Design altijd voorkeur geven aan digitale branding en marketing. Dit om milieubelasting te minimaliseren.
 2. Wanneer print alsnog nodig is, wordt gekozen voor duurzame materialen. Bijvoorbeeld 100% gerecycled FSC of gerecycled papier met reststromen, zoals olifantsgras, erin verwerkt.
 3. Bij printopdrachten wordt geen gebruik gemaakt van plastic coatings voor esthetische doeleinden. Denk hierbij aan mat of glans coatings. Deze coatings kunnen niet gerecycled worden en dragen bij aan de ophoping van microplastic in ons water.
 4. Elke printopdracht gaat gepaard met een donatie aan een goed doel om bomen te planten, ter compensatie van de CO2-uitstoot en het gebruikte papier. Deze donatie wordt altijd gedaan, ook bij 100% gerecycled papier.
 5. Uppies Design werkt samen met lokale drukkerijen om de kilometers, en daarmee uitstoot, van de bezorger te beperken. Uppies Design zal altijd de voorkeur geven aan een milieuvriendelijke drukkerij bij u in de buurt.
 6. Uppies Design zal actief bijdragen aan inclusiviteit op het internet. Denk hierbij aan toegankelijkheid voor slechtzienden.
 7. Uppies Design weerhoud zich ervan om samen te werken met bedrijven die actief schade aanrichten aan het milieu of aan de samenleving. Greenwashing wordt te allen tijde geweigerd.

Bedrijfsvoering

 1. Uppies Design zal zijn klanten actief informeren over directe en indirecte gevolgen van print materiaal en verpakkingsmateriaal.
 2. Voor processen die (nog) niet volledig duurzaam zijn, zal Uppies Design voor zowel klanten als de eigen bedrijfsvoering actief bezig zijn met het vinden van nieuwe duurzame alternatieven.
 3. Uppies Design maakt zo min mogelijk gebruik van printmateriaal voor eigen marketing. De visitekaartjes van het bedrijf zijn gemaakt van 100% gerecycled FSC-papier met een reststroom van olifantsgras erin verwerkt. Voor deze printopdracht is een donatie gedaan om bomen te herplanten.
 4. Uppies Design heeft de keuze gemaakt geen eigen kantoorruimte te nemen. Dit voorkomt onnodig gebruik van ruimte, gas en licht.
 5. Wanneer Uppies Design reist naar een locatie zal hiervoor, waar mogelijk, de meest duurzame mogelijkheid worden gebruikt. Bijvoorbeeld het openbaar vervoer, fiets of een elektrisch voertuig.
 6. De website van Uppies Design wordt voor 100% op windenergie gehost via TransIP.

Uppies Design richt zich op de SDG's

Sustainable Development Goals: Werelddoelen voor duurzame ontwikkeling. Een einde aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). (bron: Rijksoverheid)

SDG 12, responsible consumption and production
SDG 13, Climate Action
SDG 14, Life below water
SDG 15, Life on land

Link naar pagina van Uppies Design bij SDG Nederland